• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Akçaabat Köftesi'nin sırrı nedir?

    • YemekTarifleri
    • Köfte
    • TürkMutfağı
    • MalzemeSeçimi

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Akçaabat Köftesi'nin sırrı, kullanılan malzemeler ve hazırlanış tekniğinde gizlidir 24.
    Malzemeler:
    • İnce ince çekilmiş dana eti 2;
    • Karabiber 2;
    • Soğan ve bazen sarımsak 2;
    • Bayat ekmek 15;
    • Çember (kavram) yağı 1.
    Hazırlanış Tekniği:
    • Yüksek ateşte hızlıca pişirme 24;
    • Dışı çıtır, içi sulu ve yumuşak yapı 24.
    Ayrıca, köftelerin odun kömürüyle çalışan ocaklarda pişirilmesi de önemli bir özelliktir 3.
    Akçaabat Köftesi, bölge insanının bağlılığı ve köfteyi koruma çabaları sayesinde yıllar boyunca özgünlüğünü korumuştur 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. yemek.com
        1
      2. haber61.net
        2
      3. lezzet.com.tr
        3
      4. koftetarifi.com.tr
        4
      5. tr.wikipedia.org
        5
    • Akçaabat köfte harcı neden dinlendirilir?

    • Köfte yapımında kullanılan mermer tezgahın önemi nedir?

    • Akçaabat köftesi hangi baharatlarla hazırlanır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Akçaabat köfte için hangi kıyma kullanılır?

    Akçaabat köftesi için dana kıyma kullanılır. Malzemeler: 500 gram dana kıyma; 100 gram yağlı kuzu boşluk eti veya gömlek yağı; 3-4 diş sarımsak (rendelenmiş); 1 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek kırıntısı; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber. En ideal kıyma, yağ oranı %20-25 arasında olan orta yağlı kıymadır.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Et
    • Köfte
    5 kaynak
    A close-up of a Turkish cook’s hands mixing minced beef, garlic, and soaked bread in a large ceramic bowl, with fresh tomatoes and green peppers arranged beside it on a wooden table.

    Akçaabat Köftesi'nin içine ne konur?

    Akçaabat köftesinin içine şu malzemeler konur: Dana kıyma. Yağlı kuzu iç yağı. Sarımsak. Bayat ekmek içi. Galeta unu veya ekmek kırıntısı. Tuz ve karabiber. Köfte harcının içerisine isteğe bağlı olarak maden suyu da eklenebilir, bu köftenin yumuşak olmasını sağlar.
    • YemekTarifleri
    • Köfte
    • Malzemeler
    • TürkMutfağı
    5 kaynak
    A sizzling, golden-brown Akçaabat köfte on a charcoal grill, surrounded by fresh ingredients like minced meat, onions, parsley, and spices, with the Black Sea coastline faintly visible in the background.

    Akçaabat köfte neden meşhur?

    Akçaabat köftesinin meşhur olmasının birkaç nedeni vardır: Malzeme kalitesi: Akçaabat köftesi, bölgede doğal şartlarda beslenen hayvanların etiyle yapılır. Üretim yöntemi: Köfte, odun kömürüyle çalışan ocaklarda pişirilir. Ustaların mahareti: Köfteyi hazırlayan ustaların becerisi de meşhur olmasında önemli bir rol oynar. Tarihî köken: Köftenin kökeni, Osmanlı dönemine kadar uzanır ve ilk olarak Akçaabat ilçesinde yapılmıştır. Tanıtım: Başlangıçta sadece Akçaabat'ta tüketilen bir lezzet iken, zamanla Karadeniz mutfağının önemli bir parçası haline gelmiş ve Türkiye genelinde tanınmıştır.
    • Yemekler
    • TürkMutfağı
    • Köfte
    • Malzemeler
    • PişirmeTeknikleri
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"d0cr0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fakcaabat-koftesi-nin-sirri-nedir-2377543173%3Flr%3D213%26ncrnd%3D40185","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"8668901721756411126","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1756411224194127-18367612101903604064-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-226-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d0crw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"d0cr1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d0crw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"d0cr2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Akçaabat Köftesi'nin sırrı, **kullanılan malzemeler ve hazırlanış tekniğinde** gizlidir [```2```](https://www.gunebakis.com.tr/haber/19734462/akcaabat-koftesi-trabzonun-meshur-lezzeti)[```4```](https://gurmedunyasi.com.tr/akcaabat-koftesi-tarifi/). \n\n**Malzemeler**:\n* İnce ince çekilmiş dana eti [```2```](https://www.gunebakis.com.tr/haber/19734462/akcaabat-koftesi-trabzonun-meshur-lezzeti);\n* Karabiber [```2```](https://www.gunebakis.com.tr/haber/19734462/akcaabat-koftesi-trabzonun-meshur-lezzeti);\n* Soğan ve bazen sarımsak [```2```](https://www.gunebakis.com.tr/haber/19734462/akcaabat-koftesi-trabzonun-meshur-lezzeti);\n* Bayat ekmek [```1```](https://www.akcaabat.bel.tr/fck-sayfalar.aspx?id=12)[```5```](https://www.milligazete.com.tr/haber/21388997/akcaabat-koftesi-nasil-yapilir-tarifi-puf-noktalari);\n* Çember (kavram) yağı [```1```](https://www.akcaabat.bel.tr/fck-sayfalar.aspx?id=12).\n\n**Hazırlanış Tekniği**:\n* Yüksek ateşte hızlıca pişirme [```2```](https://www.gunebakis.com.tr/haber/19734462/akcaabat-koftesi-trabzonun-meshur-lezzeti)[```4```](https://gurmedunyasi.com.tr/akcaabat-koftesi-tarifi/);\n* Dışı çıtır, içi sulu ve yumuşak yapı [```2```](https://www.gunebakis.com.tr/haber/19734462/akcaabat-koftesi-trabzonun-meshur-lezzeti)[```4```](https://gurmedunyasi.com.tr/akcaabat-koftesi-tarifi/).\n\nAyrıca, köftelerin odun kömürüyle çalışan ocaklarda pişirilmesi de önemli bir özelliktir [```3```](https://tr.wikipedia.org/wiki/Ak%C3%A7aabat_k%C3%B6ftesi). \n\nAkçaabat Köftesi, bölge insanının bağlılığı ve köfteyi koruma çabaları sayesinde yıllar boyunca özgünlüğünü korumuştur [```2```](https://www.gunebakis.com.tr/haber/19734462/akcaabat-koftesi-trabzonun-meshur-lezzeti).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://yemek.com/tarif/akcaabat-koftesi/","title":"Akçaabat Köftesi Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli...) - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/tarif/akcaabat-koftesi/","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.haber61.net/yemek-tarifleri/akcaabat-koftesi-nasil-yapilir-akcaabat-koftesi-icin-hangi-h557142.html","title":"Akçaabat Köftesi Nasıl Yapılır? Akçaabat Köftesi... - Haber61","shownUrl":"https://www.haber61.net/yemek-tarifleri/akcaabat-koftesi-nasil-yapilir-akcaabat-koftesi-icin-hangi-h557142.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/turkiye-turu/karadeniz-bolgesi-yemekleri/akcaabat-koftesi","title":"Akçaabat Köfte Tarifi","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/turkiye-turu/karadeniz-bolgesi-yemekleri/akcaabat-koftesi","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://koftetarifi.com.tr/akcaabat-kofte-tarifi-lezzetin-sirri/","title":"Akçaabat Köfte Tarifi: Lezzetin Sırrı","shownUrl":"https://koftetarifi.com.tr/akcaabat-kofte-tarifi-lezzetin-sirri/","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://tr.wikipedia.org/wiki/Ak%C3%A7aabat_k%C3%B6ftesi","title":"Akçaabat Köftesi - Vikipedi","shownUrl":"https://tr.wikipedia.org/wiki/Ak%C3%A7aabat_k%C3%B6ftesi","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Akçaabat Köftesi'nin sırrı nedir?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/kofte","text":"Köfte"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"TürkMutfağı"},{"href":"/yacevap/t/malzemesecimi","text":"MalzemeSeçimi"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Akçaabat köfte harcı neden dinlendirilir?","url":"/search?text=Ak%C3%A7aabat+k%C3%B6fte+harc%C4%B1+neden+dinlendirilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Köfte yapımında kullanılan mermer tezgahın önemi nedir?","url":"/search?text=Ak%C3%A7aabat+k%C3%B6ftesi+mermer+tezgah&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Akçaabat köftesi hangi baharatlarla hazırlanır?","url":"/search?text=Ak%C3%A7aabat+k%C3%B6ftesi+baharatlar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Ak%C3%A7aabat+K%C3%B6ftesi%27nin+s%C4%B1rr%C4%B1+nedir%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"8668901721756411126","reqid":"1756411224194127-18367612101903604064-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-226-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1756411224194127-18367612101903604064-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-226-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d0crw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"d0cr3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/trabzon/neyenir/akcaabat-kofte?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.bizimtoptan.com.tr/akcaabat-kofte/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/akcaabat-koftesi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/turkiye-turu/karadeniz-bolgesi-yemekleri/akcaabat-koftesi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.trhaber.com/yasam/akcaabat-kofte-tarifi-nedir-akcaabat-kofte-malzemeleri-nelerdir-h272770.html?size=16&stub=1"],"header":"Akçaabat köfte için hangi kıyma kullanılır?","teaser":"Akçaabat köftesi için dana kıyma kullanılır. Malzemeler: 500 gram dana kıyma; 100 gram yağlı kuzu boşluk eti veya gömlek yağı; 3-4 diş sarımsak (rendelenmiş); 1 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek kırıntısı; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber. En ideal kıyma, yağ oranı %20-25 arasında olan orta yağlı kıymadır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/akcaabat-kofte-icin-hangi-kiyma-kullanilir-1307959852","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"Et"},{"href":"/yacevap/t/kofte","text":"Köfte"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/trabzon/neyenir/akcaabat-kofte?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kolaylezzet.com/kolay-yemek-tarifleri/kofteler/103-akcaabat-kofte?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Ak%C3%A7aabat_k%C3%B6ftesi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/turkiye-turu/karadeniz-bolgesi-yemekleri/akcaabat-koftesi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/orijinal-akcaabat-koftesi/?size=16&stub=1"],"header":"Akçaabat Köftesi'nin içine ne konur?","teaser":"Akçaabat köftesinin içine şu malzemeler konur: Dana kıyma. Yağlı kuzu iç yağı. Sarımsak. Bayat ekmek içi. Galeta unu veya ekmek kırıntısı. Tuz ve karabiber. Köfte harcının içerisine isteğe bağlı olarak maden suyu da eklenebilir, bu köftenin yumuşak olmasını sağlar.","href":"/yacevap/c/yemek/q/akcaabat-koftesi-nin-icine-ne-konur-4220413234","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/kofte","text":"Köfte"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"TürkMutfağı"}],"imageThumbProps":{"alt":"A close-up of a Turkish cook’s hands mixing minced beef, garlic, and soaked bread in a large ceramic bowl, with fresh tomatoes and green peppers arranged beside it on a wooden table.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16495301/picture-QUfPLaKpWHuy7LUAWe4Y/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://koftetarifi.com.tr/akcaabat-koftesi-lezzetin-baskenti/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gunebakis.com.tr/haber/19734462/akcaabat-koftesi-trabzonun-meshur-lezzeti?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Ak%C3%A7aabat_k%C3%B6ftesi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://trabzon.net.tr/trabzon/kultur/akcaabat-koftesi-tarihcesi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tasteatlas.com/akcaabat-koftesi?size=16&stub=1"],"header":"Akçaabat köfte neden meşhur?","teaser":"Akçaabat köftesinin meşhur olmasının birkaç nedeni vardır: Malzeme kalitesi: Akçaabat köftesi, bölgede doğal şartlarda beslenen hayvanların etiyle yapılır. Üretim yöntemi: Köfte, odun kömürüyle çalışan ocaklarda pişirilir. Ustaların mahareti: Köfteyi hazırlayan ustaların becerisi de meşhur olmasında önemli bir rol oynar. Tarihî köken: Köftenin kökeni, Osmanlı dönemine kadar uzanır ve ilk olarak Akçaabat ilçesinde yapılmıştır. Tanıtım: Başlangıçta sadece Akçaabat'ta tüketilen bir lezzet iken, zamanla Karadeniz mutfağının önemli bir parçası haline gelmiş ve Türkiye genelinde tanınmıştır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/akcaabat-kofte-neden-meshur-4279499304","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemekler","text":"Yemekler"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"TürkMutfağı"},{"href":"/yacevap/t/kofte","text":"Köfte"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeteknikleri","text":"PişirmeTeknikleri"}],"imageThumbProps":{"alt":"A sizzling, golden-brown Akçaabat köfte on a charcoal grill, surrounded by fresh ingredients like minced meat, onions, parsley, and spices, with the Black Sea coastline faintly visible in the background.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-RSnnzT6HmGPZrwXZ1mIe/orig"}}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d0crw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"d0cr4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d0crw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"d0cr5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d0crw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}