Buradasın
Akçaabat köfte neden meşhur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köftenin yapımında kullanılan başlıca malzemeler:
- Taze ve kaliteli dana eti veya kuzu eti 12;
- Bayat ekmek veya ince bulgur 1;
- Soğan, sarımsak ve çeşitli baharatlar (tuz, karabiber, kimyon, pul biber) 12;
- Maydanoz 1.
Pişirme aşamasında ise köfteler, yüksek ateşte hızlıca ızgara veya mangalda pişirilir 2. Bu sayede köftelerin dışı çıtır, içi ise sulu ve yumuşak bir yapıya sahip olur 2.
Ayrıca, Akçaabat köftesi bölgesel bir lezzet olarak Trabzon'un tanıtımında da önemli bir rol oynamaktadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: