Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Airfryer'da mantar pişirmek için iki farklı tarif önerisi:
- Zeytinyağlı ve Baharatlı Mantar Tarifi:
- Malzemeler: 500 gram taze mantar, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 2 diş sarımsak (isteğe bağlı), 1 tatlı kaşığı kekik veya taze yeşil otlar 1.
- Yapılışı:
- Mantarları temizleyin ve istediğiniz büyüklükte doğrayın 1.
- Bir kabın içinde doğranmış mantarları zeytinyağı, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak sarımsak ile karıştırın 1.
- Airfryer'ı 180 dereceye ayarlayın ve mantar karışımını sepete koyun 1.
- Mantarları 12-15 dakika pişirin, ara ara sepeti sallayarak her tarafının eşit pişmesini sağlayın 1.
- Servis etmeden önce üzerine kekik veya taze yeşil otlar serpin 1.
- Kaşarlı Mantar Tarifi:
- Malzemeler: 8-10 adet mantar, kaşar dilimi 2.
- Yapılışı:
- Mantarların saplarını dikkatli bir şekilde çıkarın ve kabuklarını soyun 2.
- Airfryer'a dizdiğiniz mantarları 200 derecede yaklaşık 10 dakika pişirin 2.
- Sürenin sonunda mantarların sulandığını göreceksiniz 2.
- Üzerine kaşar peyniri yerleştirin 2.
- Kaşarlar kızarınca (yaklaşık 5 dakika) mantarları airfryer'dan çıkarın ve sıcak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: