Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ahşap kutulu çikolata saklanırken şu koşullara dikkat edilmelidir:
- Sıcaklık: Çikolata, 15-18°C arasında serin ve kuru bir ortamda saklanmalıdır 13. Buzdolabı, çikolatanın tadı ve yapısı için uygun değildir; ancak hava geçirmez bir kapta kısa süreliğine saklanabilir 12.
- Nem: Nem oranı %50'nin altında olan bir ortam, çikolatanın kalitesini korur 3.
- Işık: Çikolata, direkt güneş ışığından uzak tutulmalıdır 3.
- Ambalaj: Çikolata, paketinden çıkarılmamalı ve hava geçirmez bir kapta saklanmalıdır 13.
- Koku: Çikolata, soğan, sarımsak gibi keskin kokulu yiyeceklerin yakınında saklanmamalıdır 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: