Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ağrı yöresine ait kahvaltılık olarak tüketilebilecek bazı lezzetler şunlardır:
- Haşıl: Buğday veya bulgurdan yapılan, tereyağı ve sarımsaklı yoğurt ile servis edilen doyurucu bir yemektir 12.
- Çiriş Ketesi: Buğday unundan hazırlanan hamur, yufka şeklinde açılıp içine çiriş otu konularak sacda pişirilir 14.
- Pişi (Bişi Erdek): Süt veya su ile yoğrulan mayalı hamur, yağda kızartılır ve genellikle kahvaltılık malzemelerle birlikte tüketilir 15.
- Kuymak: Kaymak, mısır veya buğday unu ve biraz su ile hazırlanan, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir 12.
- Hasude: Tatlı bir yiyecek olup, şerbet ve un karışımının tavada pişirilmesiyle hazırlanır 25.
Ayrıca, Ağrı'dan beyaz bal, reçel çeşitleri, dut pekmezi, tereyağı ve otlu peynir gibi doğal ürünler de alınabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: