Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ağın ve Elazığ leblebisi arasındaki bazı farklar:
- Üretim yöntemi: Ağın leblebisi, meşe odunu küllü suyun içinde haşlanmaya tabi tutulur ve Ağın yöresinde çıkarılan özel bir kumda tek seferde kavrulur 235. Diğer leblebilerde haşlanma tekniği yoktur ve 3-4 kez kavrulma işlemi yapılır 2.
- Sertlik ve aroma: Ağın leblebisi, beyaz leblebi ve sarı leblebinin ortası bir sertliğe ve kendine özgü bir tada sahiptir 4.
- Saklama süresi: Uygun koşullarda saklandığında Ağın leblebisi 6-8 ay boyunca tazeliğini korur 234.
- Coğrafi işaret: Ağın leblebisi, Elazığ'ın Ağın ilçesinde üretildiği için coğrafi işaret almıştır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: