Buradasın
Afrika mutfağında hangi tabaklar kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Afrika mutfağında kullanılan tabaklar genellikle büyük ortak tabaklar şeklindedir ve yemekler ellerle yenir 23.
Bölgesel olarak farklılık gösteren bazı özel tabaklar ve pişirme kapları şunlardır:
- Kuskus: Kuzey Afrika mutfağında yaygın olan, buğday esaslı küçük taneleri içeren bir pilav türüdür 5.
- Tagine: Et, sebze ve baharatlarla hazırlanan, geleneksel seramik kaplarda sunulan bir yemektir 34.
- Potjiekos: Et ve sebzelerin bir arada yavaşça pişirildiği pratik bir yemek pişirme yöntemidir 3.
- Brik: Kat kat yufka hamuru içinde çeşitli malzemelerle hazırlanan bir atıştırmalıktır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: