Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Afrika'da kullanılan bazı tencere türleri:
- Potjie Tencereleri 14. Güney Afrika'ya özgü, dökme demirden yapılan, üç ayaklı tencerelerdir 14. Genellikle yahni, köri ve tek kap yemekleri yapmak için kullanılır 1.
- Braaistyle Tencereleri 1. Güney Afrika'nın barbekü kültüründe kullanılan, sıcak kömürler veya alevler üzerinde et, sebze ve hatta ekmek pişirmek için uygun tencerelerdir 1.
- Taginler 13. Kuzey Afrika mutfaklarında popüler olan, buharlı pişirmeye olanak sağlayan konik bir kapağa sahip tencerelerdir 13.
- Cazuelas 1. Kuzey Afrika ve İspanya'nın bazı bölgelerinde kullanılan, emaye dökme demirden yapılan tencerelerdir 1. Yahni, sos ve fasulye pişirmek için kullanılır 1.
- Kızartma Tenceresi 1. Düz ve geniş ağızlı bir tencere olup, et, balık ve krep kızartmak için kullanılır 1.
- Kasen Tencereleri 1. Yavaş pişirme için uygun, derin kapaklı büyük tabaklardır 1. Çorba, yahni ve haşlama yapmak için kullanılabilirler 1.
- Calabash 1. Demirden yapılmamış olsa da, pişirme ve servis için kullanılan geleneksel bir Afrika kabağıdır 1. Bazı modern versiyonları dökme demirden yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: