Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adıyaman'da lahmacunun neden meşhur olduğuna dair bilgi bulunamadı. Ancak, Adıyaman mutfağının genel olarak meşhur olduğu bazı yemekler şunlardır:
- Çiğ köfte 123. Etli veya etsiz versiyonlarıyla sunulan çiğ köfte, uzun saatler yoğrulur ve marul ile limon eşliğinde servis edilir 5.
- Besni tavası 13. Kuzu eti, patlıcan, biber ve domatesle hazırlanan bir tava yemeğidir 13.
- Buhara pilavı 135. Kuzu eti, pirinç ve çeşitli baharatlarla hazırlanan bir pilav türüdür 13.
- İçli köfte 13. İnce bulgur, un ve baharatlardan yapılan hamurun içine kıyma, ceviz, soğan ve baharatlarla hazırlanan iç harç konulur 3.
Ayrıca, Adıyaman mutfağı kebapları, lahmacunları ve tatlılarıyla da her damak tadına hitap edecek lezzetler sunar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: