Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adet döneminde tüketilmesi önerilen bazı yiyecekler:
- Demir açısından zengin gıdalar: Kırmızı et, mercimek, ıspanak gibi besinler demir seviyesini artırmaya yardımcı olur 12.
- Magnezyum içeren besinler: Badem, ceviz, kabak çekirdeği gibi kuruyemişler ve yeşil yapraklı sebzeler magnezyum sağlar 12.
- B6 vitamini kaynakları: Muz, avokado ve tam tahıllı ürünler, ruh halini düzenlemeye yardımcı olur 14.
- Omega-3 yağ asitleri: Somon, ceviz ve keten tohumu gibi besinler iltihabı azaltır ve ağrıları hafifletir 12.
- Probiyotikler: Yoğurt ve kefir, bağırsak sağlığını destekleyerek sindirimi düzenler 12.
- Potasyum içeren meyveler: Muz ve avokado, şişkinlik hissini azaltır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: