Buradasın
Adapazarı islama köftesi nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adapazarı Islama Köfte Tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram köftelik kıyma 13;
- 1 adet kuru soğan 13;
- 3 dilim süt ile ıslatılmış ekmek 1;
- 1-1,5 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1;
- 1 tatlı kaşığı kimyon 1;
- Taze veya közlenmiş domates, sivri biber ve soğan 1.
Hazırlanışı:
- Köfte Harcı: Kıyma, rendelenmiş soğan, ekmek, tuz ve baharatları karıştırıp macun gibi olana kadar yoğurun 13. Harcı 2-3 saat dinlendirin 1.
- Köftelerin Pişirilmesi: Yoğurulan harçtan yassı uzun köfteler hazırlayın ve elektrikli ızgarada, döküm tavada veya teflon tavada kızartın 13.
- Ekmeklerin Hazırlanması: Ekmekleri dilimleyin ve biberli sos karışımına hafif batırıp çıkararak önlü arkalı kızartın 13.
- Servis: Tabağa 3 adet kızarmış ekmek dilimi yerleştirin, üzerine 5-6 köfte koyun ve közlenmiş domates, biber, soğan ile süsleyerek servis edin 13.
Püf Noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: