Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adana çikolatası, Kilis'in coğrafi işaret belgesiyle tescilli Cennet Çamuru kullanılarak yapılır 145.
Malzemeler:
- 200 gram bitter çikolata 1;
- 200 gram sütlü çikolata 1;
- 100 gram beyaz çikolata 1;
- 1 su bardağı fındık veya istenilen kuruyemiş 1;
- 1 su bardağı kuru üzüm veya kayısı (isteğe bağlı) 1;
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü 1;
- Bir tutam tuz 1.
Hazırlanışı:
- Bitter, sütlü ve beyaz çikolataları ayrı ayrı benmari usulü eritin 1.
- Eriyen çikolatalara vanilya özütü ve tuzu ekleyin 1.
- Fındık ve isteğe bağlı kuru meyveleri ekleyin 1.
- Malzemeleri iyice karıştırın 1.
- Karışımı yağlı kağıt serili bir tepsiye dökün ve spatula ile yayın 1.
- Tepsiyi buzdolabına koyarak çikolatanın sertleşmesini bekleyin (en az 1-2 saat) 1.
- Sertleşen çikolatayı dilimleyin ve servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: