Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Açma, Türk mutfağına ait bir hamur işidir 12. Özellikle Türkiye'nin batı ve kuzeybatı bölgelerinde yaygın olarak yapılır 2. İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyük şehirlerde ve bu şehirlerin çevresindeki köylerde açma yapımı yaygındır 2.
Açmanın kökeni hakkında net bir bilgi bulunmamakla birlikte, Osmanlı mutfağından günümüze kadar geldiği kabul edilmektedir 2.
Açmanın tarifi ve hazırlanış şekli, bölgeler arasında farklılıklar gösterebilir 2. Örneğin, Trakya ve Ege bölgelerinde yapılan açmalar genellikle daha az yağlıdır ve iç malzemeler olarak zeytin veya peynir kullanılır 2. Marmara bölgesinde ise açmalar daha yağlı olabilir ve genellikle çörek otu veya susam serpilerek pişirilir 2. Karadeniz bölgesinde ise açma hamurunun içine mısır unu veya diğer yöresel malzemeler eklenerek farklı bir tat elde edilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: