• Buradasın

    Acı biberin acısı nasıl alınır reçelde?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Acı biberin reçeldeki acısını almak için bir saat suda bekletip süzdükten sonra kullanmak önerilir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel acı biber reçeli nasıl yapılır?

    En güzel acı biber reçeli yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 10-12 adet Meksika biberi - 1 adet orta boy tatlı kırmızı biber - 600 ml elma sirkesi - 1 kg toz şeker - 4 adet elma Yapılışı: 1. Tüm biberleri yıkadıktan sonra temizleyin ve ince ince doğrayın. 2. Sevdiğiniz acı miktarına göre biber çekirdeğini bırakın. 3. Yıkadığınız elmaları bir kürdan yardımı ile sık bir şekilde delin. 4. Biberleri ve elmaları bir tencereye alarak şeker ve elma sirkesini de ilave edin. 5. Orta ateşte kıvam alana kadar kaynatın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 6. Soğuyan reçeli daha önceden sterilize edilen kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın. Püf noktaları: - Biberin acılığını almak için, bir saat suda bekletip süzdükten sonra kullanabilirsiniz. - Ellerinizin yanmasını önlemek için, reçeli hazırlarken eldiven kullanabilirsiniz. - Bal ve limon suyu, reçelin daha yoğun bir kıvama sahip olmasını sağlar. - Kavanozları mutlaka sıcak su ile sterilize edin. - Kullanıma başladığınız acı biber reçelini buzdolabında saklayın.

    Acısı az bir çeşit kırmızı biber nedir?

    Paprika — acısı az bir çeşit kırmızı biberdir.