Acı bakladan un yapmak için, acı bakla tohumları öğütülür. Malzemeler: 100 gram acı bakla tohumu; 250 gram sıcak su; 120 gram badem unu; 4 yumurta beyazı; 2 yemek kaşığı kabartma tozu; 1 yemek kaşığı elma sirkesi; 1 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Badem unu, acı bakla unu, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. 2. Yumurta beyazlarını ekleyin ve karıştırın. 3. Kaynar su ve bir yemek kaşığı elma sirkesi dökün, hızlıca karıştırın. 4. Hamuru 4 veya 6 parçaya bölüp şekillendirin, pişirme kağıdına yerleştirip 30 dakika pişirin. Acı bakla, çiğ tüketilmeden önce günlerce suda bekletilmeli ve haşlanarak acı suyu alınmalıdır.