Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Acı bakladan un yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Malzemeleri Hazırlama: Badem unu, acı bakla unu, yumurta beyazı, kabartma tozu, elma sirkesi ve tuz gereklidir 1.
- Kuru Malzemeleri Karıştırma: Tüm kuru malzemeleri (badem unu, acı bakla unu, kabartma tozu ve tuz) bir kaba döküp iyice karıştırın 1.
- Sıvıları Ekleme: Yumurta beyazlarını ekleyin ve karıştırın 1.
- Kaynar Su ve Sirke: Kaynar su ve bir yemek kaşığı elma sirkesi dökün ve hızlı bir şekilde karıştırın 1.
- Hamuru Bölme: Hamuru, istenen boyuta bağlı olarak 4 veya 6 parçaya bölüp top şeklinde şekillendirin 1.
- Pişirme: Topları parşömen kağıdı serili bir tepsiye yerleştirip 220°C fırında 30 dakika pişirin 1.
Ayrıca, acı bakla tohumlarından elde edilen un, kanser yaraları, cilt lekeleri ve iltihaplı yaraların iyileşmesine faydalı olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: