Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Acı bakladan un yapmak için, acı bakla tohumları öğütülür 2.
Malzemeler:
- 100 gram acı bakla tohumu 2;
- 250 gram sıcak su 4;
- 120 gram badem unu 4;
- 4 yumurta beyazı 4;
- 2 yemek kaşığı kabartma tozu 4;
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi 4;
- 1 tatlı kaşığı tuz 4.
Yapılışı:
- Badem unu, acı bakla unu, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alıp karıştırın 4.
- Yumurta beyazlarını ekleyin ve karıştırın 4.
- Kaynar su ve bir yemek kaşığı elma sirkesi dökün, hızlıca karıştırın 4.
- Hamuru 4 veya 6 parçaya bölüp şekillendirin, pişirme kağıdına yerleştirip 30 dakika pişirin 4.
Acı bakla, çiğ tüketilmeden önce günlerce suda bekletilmeli ve haşlanarak acı suyu alınmalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: