Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
AB'nin gıda alanındaki çalışmaları dört öncelikli alanda toplanmaktadır 1:
- Tarım sektörünün cazip hale getirilmesi: Gençlerin tarım ve çiftçiliği meslek olarak tercih etmelerini sağlamak, adil yaşam standardı sunan ve yeni gelir fırsatları yaratan bir sektör oluşturmak 1.
- Rekabetçilik ve dayanıklılık: AB tarım ve gıda sektörünün küresel zorluklar karşısında rekabetçi ve dayanıklı olmasını sağlamak, gıda güvenliği standartlarını sıkı bir şekilde uygulamak 1.
- Geleceğe hazırlık: Düşük karbonlu ekonomiye geçişte tarımın kilit rol oynadığı, doğa dostu uygulamaları benimseyen çiftçileri ödüllendirmek 1.
- Kırsal bölgelerde adil yaşam ve çalışma koşulları: Kırsal alanların canlı kalmasını ve AB'nin kültürel ve doğal mirasına bağlı kalmasını sağlamak 1.
- İzlenebilirlik: Üretim aşamasından tüketiciye sunum ve tüketicinin gıdayı kullanmasına kadar tüm zincirin kontrol altına alınması 2.
- Hijyen: Tarladaki ürünlerden hayvanlara verilen yeme; gıda işletmelerinin hijyen koşullarından gıda ürünlerinin hazırlanıp tüketicinin masasına ulaşana kadar geçen süreçte hijyen koşullarının yerine getirilmesi 2.
- Hızlı alarm sistemi: AB ülkelerinde tehlikeli bir durum görüldüğünde Komisyonun, üye ülkelerin onayını beklemeden yaptırımlarda bulunabilmesi 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: