Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yedi çeşit badem:
- Diş bademi 25. Yarı yumuşak kabuklu, iri, kabuğu delikli, kalınca, yumuşak ve sarıdır 2.
- Taş bademi 25. Orta iri, kabuğu sarı ve serttir 2.
- Nurlu bademi 25. Büyük, tatlı, kabuğu sert ve Ağustos'ta olgunlaşır 2.
- Gababağ 25. Nurlu bademinden daha küçüktür ve görüntüsü şeftali çekirdeğini andırır 2.
- Acıpayam 25. Küçük, şeftali çekirdeği gibi acıdır ve genellikle badem yağı üretiminde kullanılır 2.
- Şeytan payamı 25. Küçük ve kabuğunu kırmak zordur, tatlıdır 2.
- Ferragnes, Ferraduel, Nonpareil, Teksas ve Ne Plus ultra 5. Yurt dışından getirilen badem çeşitlerindendir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: