Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yedi çeşit badem şunlardır:
- Taş Bademi: Kabuğu sert, meyvesi orta büyüklükte, tatlı ve uzun süre dayanıklı 13.
- Acıpayam: Meyvesi küçük, Ağustos ayında olgunlaşır ve acıdır 13.
- Diş Bademi: Eylül ayında olgunlaşan, iri meyveli ve kabukları yumuşak badem 13.
- Nurlu Bademi: Meyvesi büyük, kabuğu sert ve tatlıdır, Ağustos ayında olgunlaşır 13.
- Şeytanpayamı: Fındık kadar küçük, kabuğunun sertliği nedeniyle içini çıkarırken uğraştıran badem 1.
- Nonpareil: İnce kabuklu, yüksek verimli ve kaliteli tatlı badem çeşidi 4.
- Tuono: İtalya kökenli, aroması belirgin, şekerleme ve tatlılarda kullanılan badem 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: