Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
5-HTP (5-hidroksitriptofan) en çok Griffonia simplicifolia adlı Afrika bitkisinin tohumlarında bulunur 124. Bu bitki, ticari 5-HTP takviyelerinin ana kaynağıdır 4.
5-HTP ayrıca, triptofan içeren bazı besinlerde de düşük miktarlarda bulunabilir 12. Triptofan, protein içeren birçok gıdada doğal olarak bulunur 1. Bu besinlerden bazıları:
- hindi ve tavuk 1;
- süt ve süt ürünleri 1;
- patates, kabak 1;
- yeşil yapraklı sebzeler (özellikle ıspanak ve kara lahana) 1;
- deniz yosunu 1.
Triptofan içeren yiyecekler tüketildiğinde, vücut bu amino asidi 5-HTP'ye dönüştürür ve ardından serotonin üretir 1. Ancak, besinlerden alınan triptofanın sadece küçük bir kısmı 5-HTP'ye dönüştüğü için, 5-HTP takviyelerinin doğrudan alınması daha etkili olabilir 1.
Herhangi bir takviye kullanmadan önce doktor tavsiyesi alınması önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: