5 dakikada hazırlayabileceğiniz bazı yemek önerileri:
- Pratik Omlet: 2 yumurta, 1 yemek kaşığı süt, tuz ve karabiberle çırpılıp tavaya dökülerek yapılır 1. İsteğe bağlı olarak içine beyaz peynir, zeytin, biber, domates veya mantar eklenebilir 1.
- Avokado Tostu: 1 dilim tam buğday ekmeği tost makinesinde kızartılır, üzerine 1 olgun avokado ezilip tuz ve karabiber eklenerek sürülür 1.
- Hızlı Sebze Sote: 1 kabak, 1 havuç, 1 biber ve 1 diş sarımsak zeytinyağında sotelenir, tuz ve baharatlarla tatlandırılır 1.
- Yoğurtlu Meyve Salatası: 1 su bardağı yoğurt, 1 adet muz, 1 adet elma ve 1/2 su bardağı çilek doğranıp karıştırılır, isteğe bağlı olarak bal ve ceviz veya fındık eklenir 1.
- Tavuklu Erişte: 300-350 gr kuşbaşı doğranmış tavuk eti, 1 avuç erişte, havuç, biber, taze soğan, tuz ve karabiberle birlikte pişirilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: