Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beş çeşit çay demleme yöntemi:
- Sıcak su yöntemi 3. Çay ve sıcak su demliğe konur, su kaynadıktan sonra biraz bekletilir ve demliğe dökülür 3.
- Soğuk su yöntemi 3. Demliğe çay ve soğuk su konur, çaydanlıktaki suyun sıcaklığı ile demlikteki su ısınır ve çay aromasını daha yavaş suya bırakır 3.
- Tek demlik ile demleme 5. Demliğe çay konur ve üzerine sıcak su dökülür, kapağı kapatılıp çayın demlenmesi beklenir 5.
- Çaydanlık ile demleme 5. Alt kısma su, üst kısma ise çay yaprakları konulur, su kaynadıktan sonra üst kısma kaynar su eklenir ve çay yaprakları hafifçe ıslatılır, ardından çayın demlenmesi için beklenir 45.
- Elektrikli çay makinesi ile demleme 5. Çay makinesi kullanılarak çay demlenebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: