Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Üç Kaşık Tatlısı Tarifi:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta 135;
- 3 yemek kaşığı toz şeker 135;
- 3 yemek kaşığı süt 135;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 135;
- 3 yemek kaşığı un 135;
- 3 yemek kaşığı irmik 135;
- 1 paket vanilya 135;
- 1 paket kabartma tozu 135.
Islatmak için:
Üzeri için:
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri bir kapta mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın 135.
- Üzerine süt, sıvı yağ, un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın 135.
- Yağlanmış küçük dikdörtgen bir borcam içine karışımı dökün 35.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin 35.
- Fırından çıkan tatlının üzerine kürdanla delikler açın 45.
- Süt ve şekeri şeker eriyene kadar karıştırın, hazırlanan şerbeti tatlının üzerine dökün 45.
- Tatlı şerbeti çekip soğuyana kadar bekletin 35.
- Soğuyan tatlıyı dolapta dinlendirin 15.
- Üzerine krem şanti hazırlayıp sıkın ve servis edin 3.
Püf Noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: