Buradasın
16. yüzyılda Osmanlı'da hangi tatlı vardı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- yüzyılda Osmanlı'da bulunan bazı tatlılar şunlardır:
- Güllaç 12. Osmanlı döneminde güllaç, "güllü aş" adıyla bilinirdi 1.
- Zerde 12. Pirinç, bal ve safran kullanılarak hazırlanan bir tatlıdır 1.
- Sütlaç 12. "Sütlü aş" olarak da bilinir, pirinç, süt, toz şeker ve tarçın ile yapılırdı 1.
- Helatiye 2. Su muhallebisi olup, gül suyu, kuru meyveler, antep fıstığı, badem ve nar ile yapılırdı 2.
- Kadayıf 14. Önceleri sadece tel kadayıf ile yapılırken, zamanla farklı çeşitler ortaya çıkmıştır 1.
- Baklava 134. Özellikle Ramazan ayında ve bayramlarda hazırlanan bir tatlıdır 34.
- Lokma 4. Dökme hamurdan yapılıp sıcak şerbetle sunulur 4.
Bu dönemde tatlılarda şekerden daha çok bal kullanılmaktaydı 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: