Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
1 kg tavuk kıymadan 20 ile 40 arasında köfte çıkabilir 1.
Köfte sayısının değişmesine neden olan bazı etkenler şunlardır:
- Köfte boyutu ve şekli 12. Küçük boyutlu köftelerle daha fazla adet elde edilebilir 12.
- Kıyma yağ oranı 12. Yağlı kıyma kullanıldığında köfteler daha hacimli olabilir 12.
- Ek malzemeler 12. Galeta unu gibi malzemelerin fazla kullanılması köfte sayısını artırabilir, ancak köftenin dağılmasına da neden olabilir 1.
- Pişirme yöntemi 2. Fırında pişirilen köfteler, tavada kızartılanlara göre daha az yağ emebilir ve daha hafif olabilir 2.
Bu değerler, kullanılan tarife ve diğer malzemelere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: