Pişi hamuru hazırlamak için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Yaş mayalı pişi hamuru tarifi: - Malzemeler: 50 g yaş maya, 200 ml su, 250 ml Pınar Süt, 35 g toz şeker, 15 g tuz, 750 g un, 200 ml ayçiçek yağı. - Hazırlanışı: 1. Yaş mayayı ılık su, süt, toz şeker ve tuz ile karıştırın. 2. Unu azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin. 3. Üzerini temiz bir bezle kapatarak mayalanması için 1 saat dinlendirin. 4. Mayalanan hamurdan 50'şer gr'lık bezeler koparıp şekil verin ve kızgın yağda kızartın. 2. Mayasız pişi hamuru tarifi: - Malzemeler: 5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 2 çay kaşığı karbonat, tuz, 1 yumurta, ¾ su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 + ¼ su bardağı su. - Hazırlanışı: 1. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu bir kapta karıştırın. 2. Yumurta, yoğurt, sirke, ayçiçek yağı ve suyu ekleyip önce çatal yardımıyla karıştırın, ardından elinizle yoğurmaya başlayın. 3. Ele yapışmayacak ama yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. 4. Hamuru hafif un serptiğiniz tezgaha alıp iyice yoğurup toparlayın. 5. Hamurdan kareler kesip bütün hamuru bu şekilde hazırlayın ve kızartın.