• Buradasın

    SambaPOS envanter raporu nasıl alınır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    SambaPOS'ta envanter raporu almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
    1. Navigasyon ekranında "Raporlar" menüsüne giriş yapın 1.
    2. "Envanter Raporu" seçeneğini seçin 4.
    Bu rapor, anlık depo stok seviyesi durumunu, stok adı, stok seviyesi ve ürün birimi bilgilerini görüntüler 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    SambapOS'ta stok takibi nasıl yapılır?

    SambaPOS'ta stok takibi yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Yönetim > Ürünler > Stoklar yolunu izleyerek Stoklar sayfasına erişin. 2. Stok Ekle seçeneğini kullanarak yeni bir stok tanımı yapın. 3. Stok bilgilerini girin: - Stok Adı: Tanımlamak istediğiniz stokun adı (örneğin, "Kemikli Dana But", "Tavuk Göğsü"). - Grup Kodu: Stokun dahil olduğu grup (örneğin, "Kırmızı Et", "Tavuk Ürünleri"). - Ana Birim: Stokun takip edileceği temel birim (örneğin, "Gram"). - Hareket Birimi: Stoğu satın alırken kullanılan birim (örneğin, "Kilogram"). - Hareket Birimi Çarpanı: Her bir Ana Birimden Hareket Birimi içinde ne kadar olduğunu gösteren çarpan. 4. Stokları düzenli olarak kontrol etmek ve güncellemek için Stok Düzenle ve Stok Sil seçeneklerini kullanabilirsiniz.

    SambapOS ile neler yapılabilir?

    SambaPOS ile aşağıdaki işlemler yapılabilir: 1. Sipariş Yönetimi: Restoran, kafe veya bar gibi işletmelerde siparişleri alıp, mutfakta üretimini başlatabilir ve servis takibini yapabilirsiniz. 2. Menü Yönetimi: Renkli ve resimli menüler oluşturabilir, ürün fotoğraflarınızı ekleyebilir ve departmanlara göre özel menüler hazırlayabilirsiniz. 3. Raporlama: Ürün bazlı, dönemsel ve kasa raporları gibi çeşitli raporları sınırsızca tasarlayabilirsiniz. 4. Ödeme İşlemleri: Nakit, kredi kartı, yemek çekleri ve dijital ödemeler gibi çeşitli ödeme yöntemlerini kabul edebilirsiniz. 5. Entegrasyon: Yeni nesil yazar kasa ve diğer ödeme kayıt edici cihazlarla entegre çalışabilirsiniz. 6. Sadakat Kartları: Müşterilerinize promosyon ve indirim kampanyaları düzenleyebilirsiniz.

    Envanter raporu ne zaman alınır?

    Envanter raporu, her hesap dönemi sonunda alınır. Ayrıca, aşağıdaki durumlarda da envanter raporu alınması zorunludur: - İşe devam etmekte olan işletmeler, defterin kullanılacağı yıldan önceki son ayda. - Mevcut vergi muafiyeti sona erenler, bu durumun ortadan kalkmasından itibaren 10 gün içinde. - İşe yeniden başlayanlar, işletme sınıfı değişenler ve yeni bir mükellefiyeti ortaya çıkanlar, bu tarihten önce. - Mevcut defterin dolması veya başka herhangi bir sebeple yeni bir deftere geçmek zorunda olanlar, yeni defterlerini kullanmaya başlamadan önce.

    Envanter sayımı nasıl yapılır örnek?

    Envanter sayımı yapmak için aşağıdaki adımlar izlenir: 1. Planlama ve Hazırlık: Sayım öncesi, hangi ürünlerin sayılacağını ve sayım yöntemini belirleyen bir plan hazırlanır. 2. Ekipmanların Hazırlanması: Barkod okuyucular, bilgisayarlar ve yazıcılar gibi gerekli ekipmanlar hazırlanır. 3. Fiziksel Sayım: Ürünler fiziksel olarak sayılır. 4. Verilerin Girilmesi: Sayım yapıldıktan sonra, sayılan ürünlerin verileri bilgisayar sistemine girilir. 5. Raporlama ve Kontrol: Sayım sonuçları ve farklılıklar içeren bir rapor hazırlanır. 6. Depolama: Sayım yapılan ürünler, doğru şekilde depolama alanına yerleştirilir.

    Sambapos'ta maliyet hesaplama nasıl yapılır?

    SambaPOS'ta maliyet hesaplama şu adımlarla yapılır: 1. Stok Kartı Tanımlama: Yönetim menüsünden Ürünler > Stoklar > Yeni Stok Ekle komutu ile stok kartları açılır. 2. Reçete Oluşturma: Stoklarla ilişkilendirilecek reçeteler hazırlanır. 3. Alım Fişi Oluşturma: Alım Fişleri > Alım Fişi Ekle komutu ile stoklara giriş yapmak için alım fişi oluşturulur. 4. Gün Sonu Belgesi: Ürünler > Gün Sonu Belgeleri > Gün Sonu Belgesi Ekle komutu ile gün sonu belgesi oluşturulur. 5. Fiili Seviye Güncelleme: Gün sonunda fiili stok seviyeleri kontrol edilir ve gerekli ise "Fiili Seviye" sütununda güncellemeler yapılır.

    SambaPOS stok düşümü nasıl yapılır?

    SambaPOS'ta stok düşümü yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Yan Ürün/Yarı Mamül Tanımı: Öncelikle, stok > ürünler kısmından yan ürün olarak üretilecek olan ürün tanımlanmalıdır. 2. Reçete Oluşturma: Reçeteler kısmından bir reçete oluşturulup, bu ürün için kullanılan stoklar tanımlanmalıdır. 3. Ürün Ekleme: Son aşamada, ürünün reçetesine ürün ekle seçeneği ile yan ürün olan kek eklendiğinde, stok düşümü otomatik olarak yapılacaktır. Ayrıca, alım fişi kullanarak stoklara giriş yapılabilir ve bu fiş üzerinden de stok düşümü gerçekleştirilebilir.