Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Otoklav, basınçlı su buharı ile doymuş bir ortamda yüksek sıcaklıklarda (genellikle 121°C ila 134°C) ve belirli bir basınç altında (15-30 psi) mikroorganizmaları, bakterileri, virüsleri ve sporları yok ederek sterilizasyon sağlayan bir cihazdır 134.
Kullanım alanları:
- Sağlık sektörü: Hastanelerde cerrahi aletlerin, laboratuvarlarda kullanılan cam malzemelerin ve diş hekimliği aletlerinin sterilizasyonunda kullanılır 24.
- İlaç ve gıda sektörü: Farmasötik endüstride ve gıda üretiminde, konservasyon işlemlerinde tercih edilir 24.
- Kimya ve kozmetik sektörü: Deney aşamalarında ve çeşitli kimyasal işlemlerde kullanılır 2.
Otoklav, mikropları yok etme özelliği sayesinde ayrıca meyve ve sebze konservesi yapımında da yaygın olarak kullanılmaktadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: