Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Érik Favre, 1975 yılında Nestlé’nin İsviçre genel merkezinde çalışırken, İtalya’da espresso yapan tüm dükkanları gezerek en iyi espressoyu bulmaya çalışmıştır 14. Sonunda Roma’da, Cafés Sant’ Eustachio isminde bir kafe keşfetmiş ve burada yapılan espresso kahvenin çok meşhur ve lezzetli olduğunu fark etmiştir 1.
Favre, bir kahveyi diğerlerinden bu kadar lezzetli yapan tekniğin ne olduğunu araştırmış ve yüksek kalite kahvenin aslında klasik olarak basınç verilirken kullanılan tek pompa yerine, 3-4 pompa eklenerek yapıldığını öğrenmiştir 1. Yani espresso ekstra havalanıyor, böylece daha kalın ve köpüklü bir krema ortaya çıkıyordu 1.
Favre, edindiği yeni bilgilerle prototip kapsül kahve makinesini yapmış, ancak bu icat marka tarafından ilgi görmeyince 10 yıl boyunca bir sır olarak kalmıştır 1. 1985’te kahve pazarına yeni bir ürün çıkarmak isteyen Nestlé’nin İsviçre genel merkezi baş direktörü Helmut Maucher, Nespresso adında bir proje başlatmıştır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: