ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi, gıda sektöründe yer alan veya bu sektörle ilişkisi bulunan tüm kuruluşlar tarafından alınabilir. Bu kuruluşlar arasında: gıda ve bileşen üreticileri; perakendeciler; toptancılar; tarım üreticileri; gıda taşıma, lojistik ve depolama sağlayıcıları; ambalajlama ve paketleme sağlayıcıları; ekipman ve ambalaj üreticileri; hazır yemek şirketleri bulunur. Ayrıca, gıda ile dolaylı yoldan ilişkili kuruluşlar da belge alabilir. Çiftçiler, balıkçılar, süthaneler, et, balık ve gıda işletmeleri, fırınlar, meşrubat, konserve ve dondurulmuş gıda üreticileri, restoranlar, büfeler, hızlı gıda zincirleri, hastaneler ve oteller de ISO 22000 Belgesi alabilecek kuruluşlar arasındadır. ISO 22000 Belgesi almak için akredite kuruluşlar aracılığıyla eğitim ve danışmanlık hizmeti alınabilir.