Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fileto, kemik veya kılçık gibi yemek zevkini kesintiye uğratabilecek herhangi bir özelliğe sahip olmayan, et, tavuk veya balıktan elde edilen ince bir dilimdir 345.
Fileto türleri:
- Tavuk fileto: Tavuk bonfile olarak da bilinir, tavuğun göğsünün iç kısmında, kemiğe yakın kısımdan elde edilir 345.
- Balık fileto: Omurgası çıkarılmış, yüzgeçleri ve iç organları alınmış, derisi yüzülmüş veya yüzülmemiş balık etidir 45.
- Dana fileto: Kasaplık hayvanların sırtında, dikensi çıkıntı boyunca iki yandaki etten elde edilir 45.
Fileto ile pah ve fileto arasındaki farklar:
- İşleme yöntemi: Fileto, yuvarlak köşeler yapmak için kullanılırken, pah kırma keskin kenarları yumuşatmak için kullanılır 12.
- Kenar görünümü: Fileto, yuvarlatılmış veya köşeli kenarlara sahipken, pahın eğimli veya açılı kenarları vardır 12.
- Güvenlik: Fileto kullanımı, keskin kenarlı yapılardan kaynaklanabilecek yaralanmalara karşı koruma sağlar 12.
- Mukavemet: Filetolar, daha yüksek yük kapasitesi ve daha kapsamlı yük aralığı nedeniyle pahlara kıyasla daha fazla mukavemete sahiptir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: