• Buradasın

    E-fatura portalına nasıl giriş yapabilirim?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    E-Fatura Portalına giriş yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
    1. Tarayıcıya portal.efatura.gov.tr internet adresini yazın 14.
    2. Ekranda gelen "Elektronik imza uygulaması başarı ile yüklendi. Elektronik imza ile sisteme giriş işlemine başlamak için aşağıdaki butonu tıklayınız." bilgilendirmesine tıklayın 14.
    3. Test portaline erişmek için test.efatura.gov.tr adresine gidin ve kullanıcı kodu ve şifre ile giriş yapın 1.
    4. "Başla" butonuna tıkladıktan sonra mali mühür sertifikasını barındıran USB kart okuyucusunu (token donanımı) seçin 14.
    5. Mali mühür/elektronik imza sertifikasının şifresini girin ve "Tamam" butonuna tıklayın 14.
    6. Java security güvenlik uyarısı geldiğinde "NO (hayır)" butonuna tıklayın 14.
    7. Mali mühür/elektronik imza için kullanacağınız sertifika bilgilerini gösteren ekranda sertifikayı seçip "Tamam" butonuna basın 14.
    8. Mali mühür/elektronik imza ile sisteme giriş yapabilmek için "İmzala" butonuna basın 4.
    Ayrıca, e-Fatura Portalının çalışması için bilgisayarınızda Java'nın (JRE) en az 1.6 versiyonunun bulunması gerekmektedir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    GİB Portal ile e-fatura nasıl kesilir?
    GİB Portal üzerinden e-fatura kesmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Başvuru: GİB’in resmi web sitesi üzerinden veya bir entegratör firma aracılığıyla e-fatura başvurunuzu gerçekleştirin. 2. Portala Giriş: Gelir İdaresi Başkanlığı’nın e-belge sayfasına giriş yaparak test portalına erişin ve test hesabınızı oluşturun. 3. Modül Seçimi: Sayfanın sol üst köşesindeki modül seç sekmesinden “e-arşiv portal” seçeneğini seçin. 4. Fatura Bilgilerinin Girilmesi: Alıcının vergi kimlik numarası veya T.C. kimlik numarası gibi bilgileri ve faturaya ait detayları sisteme girin. 5. Onay ve İletim: Bilgilerin doğruluğunu kontrol ettikten sonra faturayı onaylayın ve GİB sistemine gönderilmek üzere iletin. 6. Arşivleme: Hem gönderen hem de alıcı tarafından faturaların dijital ortamda saklanması gerekmektedir. e-Fatura kesmek için ayrıca mali mühür veya e-imza sahibi olmak gerekmektedir.
    GİB Portal ile e-fatura nasıl kesilir?
    E-fatura portalına giriş yapamıyorum ne yapmalıyım?
    E-Fatura Portalına giriş yapamama durumunda aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Sistem Bakımı ve Sunucu Sorunları: Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) e-fatura sistemlerini zaman zaman bakım için kapatabilir veya sunucu sorunları yaşanabilir. 2. Erişim Bilgileri ve Şifre: Doğru T.C. kimlik numarası ve şifreyle giriş yapıldığından emin olunmalıdır. 3. Tarayıcı ve Önbellek: Google Chrome veya Mozilla Firefox gibi farklı tarayıcılar denenmeli, ayrıca tarayıcı önbelleği temizlenmelidir. 4. Yazılım Güncellemeleri: Entegrasyon yazılımı kullanılıyorsa, yazılımın güncel olmaması sorunlara neden olabilir, bu yüzden yazılımın güncel olup olmadığı kontrol edilmelidir. Sorun devam ederse, GİB İnteraktif Vergi Dairesi Destek Hattı olan 444 0 189 ile iletişime geçilmelidir.
    E-fatura portalına giriş yapamıyorum ne yapmalıyım?
    Gib portaldan e-fatura başvurusu nasıl yapılır?
    Gib portal üzerinden e-fatura başvurusu yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) internet sitesine gidin (https://www.gib.gov.tr). 2. "e-Fatura Başvuru Formu ve Taahhütnamesi"ni doldurun. 3. Formu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurduktan sonra elektronik imza (e-İmza) veya mali mühür kullanarak başvuruyu imzalayın. 4. Mali mühür temini için TÜBİTAK’ın e-İmza sitesinden (https://mportal.kamusm.gov.tr) başvuru yapın. 5. Entegrasyon seçimi yapın: GİB Portalı, özel entegratör hizmeti veya doğrudan entegrasyon. 6. Başvurunun onaylanması için GİB tarafından inceleme yapılmasını bekleyin. 7. Onay süreci tamamlandığında, e-Fatura sistemini kullanmaya başlayabilirsiniz. Başvuru süreci ve entegrasyon seçeneklerine göre işlem adımları değişiklik gösterebilir, bu nedenle ihtiyacınıza uygun bir çözüm seçmek önemlidir.
    Gib portaldan e-fatura başvurusu nasıl yapılır?
    E-Arşiv ve e-faturaya aynı portaldan giriş yapılır mı?
    E-Arşiv ve e-fatura uygulamalarına aynı portaldan giriş yapılamaz. E-fatura kesmek için hem alıcının hem de göndericinin e-fatura kullanıcısı olması gerekirken, e-arşiv faturası e-fatura mükellefi olmayanlara kesilebilir. E-arşiv faturaya, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) e-arşiv portalına veya özel entegratörlerin sistemlerine giriş yaparak erişilebilir.
    E-Arşiv ve e-faturaya aynı portaldan giriş yapılır mı?
    EDM e-fatura nasıl giriş yapılır?
    EDM e-Fatura portalına giriş yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Kullanıcı adı ve şifre ile e-fatura portal sayfasına erişim sağlanır. 2. Sol menüden "Taslak" bağlantısına tıklanır ve ardından açılan menüden "Fatura Oluştur" sekmesine geçilir. 3. Fatura kesilecek mükellefin türüne göre (e-fatura veya e-arşiv) seçim yapılır. 4. Alıcı bilgileri (Vergi No, şahıs ise TC, şirket ise Vergi No) girilir ve sistemin otomatik olarak kontrol etmesi sağlanır. 5. "Onayla" butonuna tıklanarak fatura ön izlemesi görüntülenir ve "Onayla ve Giden Listesine Git" butonuna basılır. 6. Sayfa başındaki onay kutusu işaretlenir ve "Gönder" butonuna basılarak fatura gönderilir. Ayrıca, EDM üzerinden e-Fatura kullanan firmalar, Ayarlar > e-Fatura > Zaten e-Faturalıyım adımından aldıkları şifrelerle kayıtlarını gerçekleştirebilirler.
    EDM e-fatura nasıl giriş yapılır?
    E-fatura portalına kimler giriş yapabilir?
    E-fatura portalına gerçek kişiler elektronik imza, tüzel kişiler ise mali mühür ile giriş yapabilirler. Gerçek kişiler, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu çerçevesinde nitelikli elektronik sertifika içeren akıllı kartlarını yetkili kurumlardan temin etmelidir. Tüzel kişiler, 397 sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği çerçevesinde mali mühürlerini içeren akıllı kartlarını TÜBİTAK-UEKAE'den temin etmelidir.
    E-fatura portalına kimler giriş yapabilir?
    E-fatura başvuru sorgulama nasıl yapılır?
    E-fatura başvuru sorgulama işlemi, "ebelge.gib.gov.tr" adresi üzerinden gerçekleştirilir. Bu web sitesine vergi kimlik numaranız veya TC kimlik numaranız (TCKN) ile giriş yaparak e-fatura sorgulama yapabilirsiniz.
    E-fatura başvuru sorgulama nasıl yapılır?