Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Unutkanlık için havuç tüketimi şu şekilde önerilebilir:
- Taze sıkılmış havuç suyu kürü: Üç ay boyunca her gün, akşam yemeğinden iki saat sonra taze sıkılmış bir bardak havuç suyu içilmelidir 25. Üç ay tamamlandıktan sonra haftada en fazla 2-3 defa yine akşam yemeklerinden iki saat sonra bir bardak havuç suyu içilmesi tavsiye edilir 25. Havuç suyunu içtikten sonra üzerine başka bir şey tüketmemeye özen gösterilmelidir 25. Her gün akşam taze olarak hazırlanması ve fazla bekletilmeden tüketilmesi gerekir 25.
Havuç tüketirken, içerdiği A vitamininin daha fazla emilmesi için bir bardak havuç suyunun içerisine iki-üç damla sıvı yağ (zeytinyağı gibi) damlatılabilir 25.
Unutkanlık şikayetinde en doğru yaklaşım, bir sağlık uzmanına danışmaktır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: