Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzlu leblebinin zararlı olmasının bazı nedenleri:
- Yüksek sodyum içeriği: Tuzlu leblebi, yüksek sodyum (tuz) oranı nedeniyle tansiyon üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir 12. Ayrıca, fazla sodyum tüketimi uzun vadede kalp ve damar sağlığını da olumsuz etkileyebilir 2.
- Aşırı tüketim: Tuzlu leblebinin fazla tüketilmesi, vücutta su tutulmasına ve ödem gibi sorunlara yol açabilir 5.
- Besin değeri kaybı: Aşırı ısıl işlem, leblebinin vitamin ve mineral gibi besin değerlerinin kaybına neden olabilir 4.
- Alerjik reaksiyonlar: Nohut, bazı bireylerde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir 45.
Tuzlu leblebi tüketirken porsiyon kontrolüne dikkat edilmesi önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: