Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tütsülenmiş somon, bazı durumlarda yenmemelidir:
- Yüksek sodyum içeriği: İşlenmiş (konserve) ve tütsülenmiş somon çeşitleri, yüksek sodyum içerir, bu da özellikle yüksek tansiyonu olanlar ve tuz alımını sınırlaması gereken kişiler için sağlık sorunlarına yol açabilir 1.
- İlaç etkileşimleri: Kan sulandırıcı ilaçlar kullanan kişilerin, somon ve diğer balık tüketimleri hakkında doktorlarına danışmaları önemlidir, çünkü balık yağı doğal bir kan inceltici olarak işlev görür 1.
- Bakteri üremesi: Tütsülenmiş balıklarda zararlı bakterilerin üremesi kolaydır, bu nedenle hemen yenmeyecekse uygun şekilde saklanmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: