Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çünkü süt, kemik yapısının temelini oluşturan kalsiyum, fosfor ve protein açısından zengin bir kaynaktır 12. Kalsiyum, kemiklerin sertliğini ve yoğunluğunu sağlayan mineraldir 2. Fosfor ise kalsiyumla birlikte çalışarak kemiğin ana yapısının oluşumunda rol oynar 2.
Ancak, süt tüketimiyle ilgili bazı noktalar önemlidir:
- İçilen sütün besin öğesi kaybına uğramaması için, sütü açtıktan sonra 24 saat içinde tüketmek, açıkta bırakmayıp buzdolabında muhafaza etmek, fazla ısıya ve ışığa maruz kalmamasını sağlamak gerekir 1.
- Laktoz intoleransı olan bireyler için laktozsuz veya kalsiyumla zenginleştirilmiş bitkisel ürünler daha iyi bir alternatiftir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: