Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Su sertlik değerinin kaç olması durumunda tehlikeli olduğuna dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), içme suyunda azami kabul edilebilir kalsiyum yoğunluğunu 75 mg/lt, azami izin verilebilen kalsiyum yoğunluğunu ise 200 mg/lt olarak vermiştir 5.
İçme suyundaki maksimum ve minimum kalsiyum seviyeleri 40-80 ppm, magnezyum seviyeleri ise 20-30 ppm olarak önerilmektedir 1.
Su sertlik derecesi, toplumların alışkanlıklarına göre değişiklik gösterebilir ve 500 mg/lt üstü tolere edilebilir 5.
Su sertliğinin sağlık üzerindeki etkileri genellikle ekonomik ve estetik bağlamda değerlendirilir 5. Örneğin, sert sular, fazla sabun sarfına neden olabilir ve endüstriyel kullanıma uygun olmayabilir 5.
Su sertliği hakkında kesin bilgi ve güvenli değerler için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: