Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sağlıklı suyun bazı özellikleri:
- Bulanıklık ve renk: Doğal ve taze su renksiz ve berraktır 34. Bulanıklık veya tanecik içeren sular sağlıklı olmayabilir 34.
- pH derecesi: Kaliteli suyun pH derecesi 7,2 ile 8,5 arasında olmalıdır 45. 7 derecenin altındaki sular asidik kabul edilir 3.
- Tat: Ağızda naif bir tat bırakan sular, faydalı mineraller ile yumuşatılan ve uzun süre depolanmış olabilir 23.
- Saklama koşulları: Güneş ışığına maruz kalan veya buzlukta dondurulan sular kullanılmamalıdır 2.
- Mineral içeriği: Suda bulunan mineraller, "gıda maddeleri" tüzüğünde belirtilen seviyelerde olmalıdır 4.
Su kalitesini kesin olarak belirlemek için TDS metre gibi ölçüm cihazları kullanılabilir 4.
Su kalitesi konusunda şüpheler varsa, bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: