Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sindirimi kolaylaştıran bazı enzimler:
- Amilaz 123. Nişasta ve şekerleri parçalar 123.
- Lipaz 123. Yağları yağ asitleri ve gliserole dönüştürür 123.
- Proteaz (Peptidaz) 123. Proteinleri amino asitlere ayırır 123.
- Laktaz 234. Süt şekerini (laktoz) glikoz ve galaktoza parçalar 234.
- Selülaz 245. Bitkisel lifleri (selüloz) parçalar 245.
- Bromelain ve Papain 45. Ananas ve papaya gibi meyvelerden elde edilen proteazlardır 45.
Sindirim enzimleri, özellikle vücudun doğal enzim üretimi yetersiz olduğunda (yaşlanma, pankreas yetmezliği gibi durumlarda) sindirimi kolaylaştırabilir ve besinlerin daha iyi emilmesine yardımcı olabilir 4.
Enzim takviyelerine başlamadan önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: