Buradasın
Sedef hastalığını tetikleyen yiyecekler nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sedef hastalığını tetikleyebilecek bazı yiyecekler şunlardır:
- Alkol: Bağışıklık sistemini zayıflatarak semptomları kötüleştirebilir 12.
- Şekerli ve işlenmiş gıdalar: İltihaplanmayı artırarak semptomların şiddetlenmesine neden olabilir 13.
- Kırmızı et: Özellikle sığır eti, sosis ve pastırma gibi işlenmiş kırmızı etler iltihaplanmayı artırabilir 24.
- Doymuş yağlar: Kalp sağlığını etkilemenin yanı sıra iltihaplanmayı da tetikleyebilir 13.
- Süt ve süt ürünleri: Bazı insanlarda semptomları artırdığı bildirilmiştir 14.
- Gluten içeren yiyecekler: Gluten intoleransı olan bireylerde sedef semptomlarını kötüleştirebilir 13.
- Baharatlı yiyecekler: Ciltte tahrişe ve iltihaplanmaya yol açabilir 1.
Beslenme düzeninde yapılacak değişiklikler öncesi bir sağlık uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: