Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarımsak, doğru ve ölçülü tüketildiğinde kan şekerini yükseltmez; aksine, kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir 124.
Sarımsağın kan şekerini düzenleme üzerindeki bazı olumlu etkileri şunlardır:
- Hücrelerin insüline karşı duyarlılığını artırarak kan şekerinin daha etkin şekilde kullanılmasını sağlar 2.
- Glukozun vücutta daha verimli şekilde metabolize edilmesine yardımcı olarak kan şekerini dengeler 2.
- Düzenli tüketildiğinde, açlık kan şekerini düşürmeye yardımcı olabilir 2.
Ancak, sarımsak kan şekerini düşürücü etki gösterdiğinden, diyabet hastalarının sarımsak tüketirken şeker ilaçlarının dozunu uygun şekilde ayarlamaları gerekir; aksi takdirde kan şekerinde aşırı düşme görülebilir 3.
Herhangi bir sağlık sorunu için yeni bir besin takviyesi veya tedavi yöntemi uygulamadan önce bir sağlık uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: