Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sanitasyon, mikrop, bakteri, virüs gibi mikroorganizmaların çoğalmasını engellemek, azaltmak ve kontrol altına almak için uygulanan işlemleri ifade eder 13.
Kapsamı oldukça geniş olan sanitasyon, aşağıdaki temel alanları içerir:
- Temiz su temini: İnsanların içme, yemek pişirme ve hijyen amaçlı kullanabileceği temiz suyun sağlanması 24.
- Atık yönetimi: İnsan atıklarının çevreye zarar vermeden ve insan sağlığını tehdit etmeden uygun şekilde toplanması, taşınması, işlenmesi ve bertaraf edilmesi 24.
- Hijyen eğitimi: Kişisel hijyen alışkanlıklarının geliştirilmesi ve bu konuda bilinçlenme sağlanması 23.
- Çevre temizliği: Yaşam alanlarının temiz tutulması, haşere ve kemirgenlerin barınmasını ve çoğalmasını önleyerek hastalıkların yayılmasını engelleme 23.
- Gıda güvenliği: Gıdaların üretimden tüketime kadar her aşamada hijyen kurallarına uyulması 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: