Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peynirin sağlık açısından bazı faydaları:
- Protein ve kalsiyum içeriği 35. Peynir, özellikle Emmental gibi sert peynirler, kemik ve diş sağlığını destekler 5.
- B2, B12 ve A vitaminleri 5. Vücut fonksiyonları için önemlidir 5.
- Bağışıklık desteği 3. Peynir, bağırsak mikrobiyotasına faydalı bakteriler içerir 3.
Bazı olumsuz etkiler:
- Yüksek doymuş yağ ve tuz 35. Fazla tüketim, kolesterolü yükseltip kalp-damar hastalıklarını artırabilir ve kan basıncını yükseltebilir 35.
- Hamilelik riski 5. Ham sütten yapılan peynirler, listeria içerebilir ve bu, hamilelikte enfeksiyona yol açabilir 5.
Alman Beslenme Derneği, günlük 50-60 gramdan fazla peynir tüketilmemesini önermektedir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: