Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Marketlerde satılan tart kalıpları genellikle sağlıklı malzemelerden üretilir. İşte bazı yaygın tart kalıbı malzemeleri ve sağlık açısından değerlendirmeleri:
- Teflon: Yapışmaz özellikleri ve ısıyı iyi iletmesi nedeniyle tercih edilir 2. Ancak, teflon ürünlerin BPA içermemesi önemlidir 1.
- Granit: Isıyı yoğun şekilde hapsetmesi ve iyi pişirme özelliği ile bilinir 2. Sağlıklı bir malzeme olarak kabul edilir 3.
- Seramik: Pürüzsüz yüzeyi sayesinde hızlı ve kolay temizlenir, sağlıklı pişirme sağlar 13.
- Silikon: Esnek, ısıya dayanıklı ve yapışmaz özellikleri vardır 34. İnsan sağlığı için zararlı maddeler içermez 4.
Kalıpların toksik olmayan ve gıdaya uygun malzemelerden üretilmiş olması, sağlık açısından önemli bir kriterdir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: