Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lagos balığı, bazı durumlarda yenmemesi gereken bir balık türüdür. Yenilmemesinin başlıca nedenleri:
- Ağır Metal Birikimi: Lagos balığı, denizlerdeki kirleticilerden etkilenerek civa gibi ağır metallerin birikmesine neden olabilir 12. Bu durum, özellikle hamile kadınlar ve çocuklar için sağlık riski oluşturabilir.
- Alerjik Reaksiyonlar: Balık ve deniz ürünlerine karşı alerjisi olan kişilerde lagos balığı tüketimi alerjik reaksiyonlara yol açabilir 1.
- Yüksek Sodyum İçeriği: İşlenmiş lagos balığı ürünleri, yüksek sodyum içeriğine sahip olabilir ve aşırı sodyum alımı yüksek tansiyon ve kalp hastalığı gibi sorunlara yol açabilir 1.
- Aşırı Avlanma: Lagos balığının aşırı avlanması, ekosistem üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir ve deniz biyoçeşitliliğinin azalmasına neden olabilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: