Kolon kanserini tetikleyen bazı yiyecekler: İşlenmiş etler: Sosis, jambon, sucuk, pastırma gibi ürünler kanserojen özellikler taşıyan nitrit ve nitrat içerir. Düşük lifli, yüksek yağlı diyetler: Kalın bağırsaklarda iltihaplanmaya yol açabilir. Aşırı kırmızı et tüketimi: Haftada 500 gramdan fazla kırmızı et tüketimi riski artırır. Ultra işlenmiş gıdalar: Aromalı patates cipsi, şekerli kahvaltılık gevrekler gibi ürünler. Yüksek şeker ve yağ içeren yiyecekler: Tatlılar, yağlı atıştırmalıklar. Koruyucu etkisi olan yiyecekler arasında ise tam tahıllar, brokoli ve turpgiller, yeşil yapraklı sebzeler, omega-3 yağ asitleri içeren besinler, yaban mersini ve diğer antioksidanlar bulunur. Beslenme düzeninin kolon kanseri üzerindeki etkileri kişiden kişiye değişebilir. Kesin bir beslenme planı oluşturmak için bir uzmana danışılması önerilir.