Buradasın
Kolon kanserine yakalanan kadınlar nasıl beslenmeli?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kolon kanserine yakalanan kadınların beslenmesi, doktora danışarak belirlenmelidir. Genel olarak kolon kanserinden korunmak ve tedavi sürecinde destekleyici olmak için şu gıdalar önerilir:
- Lif Zengini Gıdalar: Tam tahıllar, meyveler, sebzeler ve baklagiller lif açısından zengindir ve bağırsak sağlığını destekler 13.
- Antioksidan Kaynakları: Koyu yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı meyveler ve narenciye gibi antioksidan bakımından zengin gıdalar tüketilmelidir 1.
- Omega-3 Yağ Asitleri: Balık (somon, uskumru, sardalya), ceviz ve keten tohumu gibi omega-3 içeren besinler iltihap önleyici özellikleri sayesinde faydalıdır 1.
- Fermente Gıdalar: Yoğurt, kefir, turşu gibi probiyotikler açısından zengin gıdalar sindirim sistemini dengeler ve bağışıklık sistemini güçlendirir 13.
- Kırmızı Et ve İşlenmiş Gıdalardan Kaçınma: Kırmızı et ve işlenmiş et ürünlerinin tüketimi sınırlandırılmalıdır 13.
Ayrıca, yeterli kalori ve protein alımı, bulantı ve şişkinliği önlemek için günde beş veya altı küçük öğün tüketilmesi önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: