Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalp sağlığı açısından peynir tüketimi konusunda çelişkili görüşler bulunmaktadır.
Bazı araştırmalar, her gün yaklaşık 40 gram peynir yemenin kalp hastalığı ve inme riskini azaltabileceğini öne sürmektedir 13. Peynir, kalsiyum, çinko ve A ve B-12 vitaminleri gibi sağlığa yararlı besinler içerir 14.
Ancak, peynirin doymuş yağ oranının yüksek olması nedeniyle aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır 13. Amerikan Kalp Derneği, günlük kalorinin yüzde 5-6'sından fazlasının doymuş yağlardan gelmemesini önermektedir 14.
En doğru bilgiyi almak için bir sağlık uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: