Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalamar, doğru pişirilmediğinde veya aşırı tüketildiğinde bazı yan etkilere yol açabilir:
- Sindirim sorunları: Aşırı miktarda kalamar tüketimi mide rahatsızlıklarına neden olabilir 1.
- Yüksek kolesterol: Kalamar, bazı insanlar için yüksek kolesterol seviyelerine yol açabilir 15.
- Gıda zehirlenmesi: Taze olmayan veya yanlış pişirilen kalamar, gıda zehirlenmesine yol açabilir 1.
- Alerjik reaksiyonlar: Kalamar alerjisi, kaşıntı, cilt döküntüleri, karın ağrısı, bulantı ve kusma gibi belirtilerle ortaya çıkabilir 124.
Ayrıca, kirlilik ve toksinler, özellikle ağır metaller, kalamar gibi deniz ürünlerinde birikim gösterebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: