Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabuklu yemişler bazı durumlarda yenmemelidir çünkü:
- Alerji Riski: Kabuklu yemişler, çocuklarda ve yetişkinlerde en sık görülen besin alerjilerinden birine neden olabilir 24. Alerjik reaksiyonlar tahmin edilemez olabilir ve hatta çok küçük miktarda kabuklu yemiş bile anafilaksi gibi ciddi bir reaksiyona yol açabilir 2.
- Zehirli Maddeler: Sert kabuklu yemişlerin kabuklarında Aspergillus flavus adlı küf mantarı bulunabilir ve bu küf, insan için en zararlı zehirleri üretir 1. Bu zehirler karaciğer kanserine yol açabilir 1.
- Çapraz Kontaminasyon: Üretim ve işleme sırasında kabuklu yemişlerle diğer malzemeler temas edebilir, bu da kabuklu yemiş alerjisi olan kişiler için risk oluşturur 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: