Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Her gün bakla yemenin bazı faydaları ve zararları vardır:
Faydaları:
- Kalp sağlığı: Bakla, yüksek protein ve lif içeriği sayesinde kalp dostu olarak bilinir ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olur 12.
- Bağışıklık güçlendirme: Linoleik asit içeriği ile virüsün hücre zarını bozarak vücudun virüsle savaşmasına katkı sağlar 1.
- Zayıflama: Düşük kalorili olup, tok tutan bir besindir ve günlük kalori alımını azaltabilir 12.
Zararları:
- Gaz yapma: Özellikle huzursuz bağırsak sendromu olan kişilerde gaz yapabilir 13.
- Alerji: Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir 3.
- Enzim eksikliği: Favizm hastalığı olan kişilerde bakla tüketimi kansızlığa yol açabilir 23.
Not: Bakla tüketmeden önce özellikle enzim eksikliği veya kronik rahatsızlıkları olan kişilerin doktorlarına danışmaları önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: